Cast repeteert voor Ifigeneia Koningskind

december 9, 2017 Jeffrey de Hoogen
Terwijl de laatste voorstellingen van Vrouwenfeest worden opgevoerd, is de cast van ‘Ifigeneia Koningskind’ al aan het repeteren voor hun nieuwe stuk. ‘Ifigeneia Koningskind’ is gebaseerd op ‘Ifigeneia in Aulis’ van Euripedes. In de bewerking van Pauline Mol en met de regie van Marian Pankow is het verhaal niet alleen tijdloos mooi, maar ook toegankelijk voor jong en oud.

Voor buitenstaanders lijkt het alsof koningskinderen geen zorgen hebben. Dat gaat in het geval Ifigeneia niet op. Haar moeder Klytaimnestra is gepikeerd omdat haar vader Agamemnon weg is Helena te redden. Aan de vooravond van de reis blijkt dat Agamemnon niet met zijn oorlogsvloot uit kan varen. Er staat geen wind. De goden vragen hem een offer: een gunstige wind in ruil voor zijn dochter. Voor Ifigeneia. Ifigeneia, de onschuld zelve, wordt onder het mom van een voorgenomen huwelijk naar haar vader gelokt. Haar vader heeft het immers goed met haar voor. Uiteindelijk komt de list uit en dan moet Ifigeneia, met de hulp van haar geweten, een keuze maken. Maar ten koste van wie?

De première van Ifigeneia koningskind vind plaats op 17 maart. Reserveren is nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze en andere producties bij de Flits? Laat dan onder aan deze pagina je contactgegevens achter of volg ons op Facebook, twitter of instagram. Het is nog wel mogelijk om plaatsen te reserveren voor de laatste voorstellingen van Vrouwenfeest. Hoe dat kan lees je hier.